Læserbrev. Lars Løkke har ikke de nødvendige personlige egenskaber til at lede landet, og hans nye parti vil kun bidrage til yderligere at svække blå blok.

Befri os, Lars Løkke

Hvis Lars Løkke Rasmussen skylder os noget, hvad jeg mener, han gør, så er det at holde sig uden for dansk politik.

I stedet er han nu ved at opbygge en ny organisation som forløber for et nyt parti. Som gammel Venstre-vælger følger her min personlige vurdering af, hvordan Løkke har forvaltet sine opgaver som politisk leder.

En af de personer, han for mere end ti år siden valgte til (skatte)minister, er Troels Lund Poulsen, der ligesom sin departementschef, Peter Loft, kom til at stå i et kompromitterende lys i sagen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold.

Den svigtende dømmekraft viste sig også i valget af Inger Støjberg som udlændinge- og integrationsminister og i tolerancen af hendes ageren i sagen om adskillelse af unge asylpar. Det var næppe heller god dømmekraft at slippe Liberal Alliance, og specielt Anders Samuelsen, løs i regeringen i 2016.

Den manglende evne til at sætte hensynet til Venstre over hensynet til sin personlige ambition blev uhyggeligt klar i magtkampen med Kristian Jensen. Den er stærkt medvirkende til den situation, Venstre nu står i.

Illoyaliteten er i øvrigt blevet tydeligt demonstreret i Løkkes optræden over for Jacob Ellemann. Ja, og så er der pengesagerne med en duft af pamperi. Faktisk kan jeg ikke se, at Løkke længere kan bidrage med noget, der kan gavne os.

Han har et formidabelt politisk talent, men ikke de nødvendige personlige egenskaber til at lede landet. Hans nye parti vil kun bidrage til yderligere at svække blå blok, mens Socialdemokratiet står uhyggeligt stærkt.

Dette er et læserbrev og udtrykker derfor alene skribentens holdning. De kan indsende forslag til læserbreve eller debatindlæg på opinion@weekendavisen.dk

Læs også Weekendavisens andre debatindlæg og læserbreve.