Podcast. Sammen med seks indsigtsfulde gæster diskuterer Linea Maja Ernst, hvad seks betydningsfulde queer-film fortæller os om kærlighed, sex og sorg, retfærdighed og vold, og hvordan filmhistorien spejler en moderne frigørelseshistorie.

Queer-Bio med Linea Maja Ernst

At være queer er at forholde sig drømmende, trodsigt, kampklart og nysgerrigt til køn og seksualitet. I stedet for at være far, mor og hetero, eller som folk er flest.

I Weekendavisens nye podcastserie Queer-Bio taler Linea Maja Ernst med en gæst om en vigtig film om bøsser, lesbiske, biseksuelle, transmænd og -kvinder.

Sammen med seks indsigtsfulde gæster diskuterer Linea Maja Ernst, hvad seks queer-film fortæller os om kærlighed, sex og sorg, retfærdighed og vold, og hvordan filmhistorien spejler en moderne frigørelseshistorie.

Vi skal besøge magiske, forelskede teenagepiger i det allerkedeligste provinssverige (Fucking Åmål), tragiske cowboys i den største homo-lovestory, som alle har set (Brokeback Mountain), til fest med den fuldstændig utrolige (og autentiske) sorte trans-undergrund i 1980ernes New York (Paris is Burning), ind i drømmen om et homo-romantisk utopia (Call Me By Your Name), bryde sammen over den ultimative tragedie Boys Don’t Cry (kan De nævne en eneste anden film om transmænd?) og tale om manglen på store politiske LGBT-ikoner i forbindelse med den biografiske film om Harvey Milk.

Fordi LGBT-folk er en minoritet, er der ikke så gode penge i at lave film om vores liv, og derfor er disse film nødt til at være gevaldigt meget bedre end film om heteroliv for overhovedet at blive produceret.

Derfor er der hundrede procent seværdighedsgaranti. Det er blændende film, som også gør os klogere og mere empatiske.

Læs også Linea Maja Ernsts essay om at at finde sig selv og overleve i en provinslandsby uden skyggen af queer-liv: »Fucking Astrup«

Lyt til »Queer-Bio med Linea Maja Ernst« her på weekendavisen.dk/podcast – eller hvor De ellers lytter til podcasts.