Ugens lyd. Børnene strejker – kan vi nå at redde kloden? Vi skal også tale om kultur, om Michael Jacksons sangtekster, om Sara Stridsbergs roman med et makabert drab, og så kommer dramatiker Jokum Rohde i studiet og mindes Klaus Hoffmeyer.

En time med Weekendavisen

I denne uges Weekendavisen handler meget om politiske lederes retningssans. Hvad navigerer de efter? Hvis man skal tro de unge klimastrejkende i dagens demonstrationer, er det ikke efter fremtiden. Hvis der blandt lytterne er forældre til demonstrerende børn, så skal vi i dag høre om den jord, vi – og politikerne – er ved at overlade dem. Martin Breum har læst den nye, amerikanske bestseller »Den ubeboelige klode«, og den fortæller han om i »En time med Weekendavisen«:

Klik på lydafspilleren over teksten her eller hør udsendelsen i denne uges lydavisen.

Vi skal også høre mere om, at alle politiske styringsinstrumenter synes at være gået i stå i London, og det stolte skib Westminster er ved at gå til bunds efter et nu to år langt mytteri. I dag vil jeg ikke tale om alle de mulige udfald af det aktuelle kaos, men ærgre mig over den mørke bagside af Englands politiske kultur, der har skabt dette kaos.

I Danmark har Dansk Folkeparti altid været suveræne til at navigere efter folkestemningen. Men har Kristian Thulesen Dahl simpelthen mistet denne særlige retningssans? Det spørger Hans Mortensen om i sit portræt af en medvindsmand i modvind.

Og så skal vi tale om kultur:

Om Michael Jackson, som Klaus Wivel er mere fascineret af nu efter anklagerne om pædofili end tidligere – for har han i virkeligheden hele tiden spejlet sit mørke i sine sangtekster?

Om Sara Stridsberg, som har skrevet en bestialsk og mørk roman om mordet på en kvinde som en slags protest mod de bunker af krimier og tv-serier, som befolkes af myrdede og maltrakterede kvinder. Anna Raaby Ravn har besøgt Sara Stridsberg, som spørger sig selv, hvorfor hun ikke skriver noget mindre sygt?

Og så er dramatiker Jokum Rohde i studiet for at mindes Klaus Hoffmeyer, den netop afdøde teaterinstruktør og tidligere skuespilchef på Det Kongelige Teater: Hoffmeyer forstod teateres krise og ændrede det fra at være at bedaget og kedsommeligt til at være uforudsigeligt og nervøst.

Alt det og lidt mere – velkommen til »En time med Weekendavisen«.

Programmet er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Martin Krasnik.